Kesken muuttopakkaamisten Jaanalta tuli pelastava viesti, johon vastasin myöntävästi ja niinpä me suunnattiin hetki myöhemmin Jaanan, Janin, Iisan ja Huldan kanssa Saviskalle omatoimitreeneihin :D

Tässäpä mitä me tänään treenattiin:

1831457.jpg
kuva Jaana Rautio

putki ja pussi: Tänään treenattiin oikeastaan ekaa kertaa putkea (ja pussiakin) niin, että kukaan ei pitänyt Hippua toisessa päässä kiinni, kun toisella suulla kutsun vaan sain (ja ennen kaikkea pystyin) ohjaamaan koiran itse toisesta päästä sisään :D JEJ! Putki menee sellasella ryminällä, ettei voi uskoa, ettei tätä estettä oltaisi aina hallittu (vaikka en nyt tarkoita, että siinä ongelmiakaan olisi ollut). Pussi, jota viime harjoituskerralla, kun sitä harjoiteltiin, suoritettiin vielä niin, että toisesta päästä pussia pidettiin hieman ylhäällä ja vikalla harjoituksella ei enää ollenkaan, sujui myös NIIIIIIN hienosti. Itse ohjasin Hipun esteelle ja sieltä pikkulikka vaan puski läpi, vaikka täytyy myöntääkin, että kangas hieman neidin vauhtia hidastaa. Mitä onnenhetkiä :) !!

1831455.jpg
kuva Jaana Rautio


kepit: Turha toivoa vieläkään, että minä osaisin kävellä (Oili the Coach varmaan saa pitää mulle koulutuksen tässä asiassa erikseen :D), se voi olla liikaa vaadittu, mutta Hippu on taas ottanut suuria harppauksia eteenpäin. Vauhtia alkaa löytyä meiltäkin myös tältä esteeltä (vaikka Iisan upealle tyylille vielä hävitäänkin, mutta vetoamme puolen vuoden ikäeroon :D). Joka välissä ei enää tarvitse antaa makupalaa vaan kannustukset ja kehut riittävät (ja lopussa tietty namit), kun neiti NIIIIN hienosti pujottelee. Käsimerkkejä tietysti vielä tarvitaan, mutta tämä oli jo niin hienoa, etten muuta olisi osannut vielä vaatiakaan :)


1831475.jpg
kuva Jaana Rautio


puomi: Puomilla ei mitään uutta :) Edelleen hihnassa matkaa taitamme ja vien edeltä makupalat puomille (jotka tosin meidön ahmatilta jäävät sen suoritusinnon puuskassa syömättä :O ), ja hyvin menee. Loppumakupaloja tyttö jo oikein odottaa (välillä ainoat, mitkä tulee syötyä, ja kun tänään laitoin ne vahingossa eri kohtaan, niin Hippu vaikutti järkyttyneeltä) ja sen perusteella toivonkin, että saadaan ajan kuluessa loppukontaktit toimimaan, kun ikuistetaan loppumakupalat mieleen. Puomilta ei siis mitään uutta, mutta ei mitään huonoakaan (todellakaan).


Yleisesti treeneistä jäi tosi hyvä maku :) Edelleen niin ylpeänä pikkukiitäjästäni tätäkin juttua voin kirjottaa. Alussa Iisan läsnäolo meinasi Hippua häiritä, mutta tämä päivä todisti sen, että myös muiden seurassa treenaaminen alkaa jo onnistua. Lopputreeneistä Hippu ei paljoa vilkaissutkaan Iisaan päin vaan teki mun kanssa pyydettyjä juttuja, ja esteeltä toiselle siirryttäessäkin neiti seurasi nätisti vierellä silmiin napittaen :) About puoli tuntia me treenattiin agia, sit loppuaika keskityttiin paikkaharkkoihin Iisan treenaillessa vielä, koska ne jos mitkä vaatii huomiota. Välillä sujuu, välillä ei, paikkamakuut ei siis vieläkään ole sellainen hehkuttamisen aihe. Joku päivä jos ja kun pääsen paikkamakuita hehkuttamaan niin sit varmaan lukevilta alkaa jo keittämään kiinni siitä innosta :D Mutta sitä päivää odotellessa nautimme agilityn hurmasta ja onnistumisista ..