Tänään aloitettiin tottistelut Hipun pikkusiskon, Zeldan kanssa :D Zeldallehan kaikki on vielä aivan uutta ja ihmeellistä, mutta hiljaa hyvä tulee, ja samallapahan tulee sitten Hipunkin kanssa vähän treenattua. Treenit ei todellakaan ole pitkiä, kun pikku-Zeldalta ei vielä paljoa viitsi vaatia, mutta tänäänkin keskityttiin Hipun kanssa taas siihen oleelliseen eli paikallaoloon.

paikallaolo: Tein Hipun kanssa 7 paikallaoloharjoitusta, joista 2 oli istuen ja 5 maassa maaten (siis koira, en minä :D). Yhden tein niin, että laitoin Hipun eteen makupalan, jonka syömiseen neiti sitten odotteli lupaa. Tämä toimii edelleen parhaiten, joten taidan ensi kerralla kokeilla, jos alkaisin treenata niin, että laitan aina makupalan koiran taa ja vapautan sitten. Toisaalta makupala voisi olla myös edessä, sillä mitään etenemisongelmia Hipulla ei ole, ylösnousemisongelmia vain. Hippu pysyy nykyään maassa pyydetyn ajan ja nousee vapaa -sanalla ylös. Vähitellen pitää alkaa harjoittelemaan matkan lisäämistä minun ja koiran väliin. Tällä hetkellä olen vain niin tyytyväinen, että kenguru ylipäänsä pysyy pyynnöstä paikallaan :D

luoksetulo: Meidän bravuuri, edelleenkin :D Koirasta löytyy niin paljon vauhtia ja intoa, voisi luulla ettei mikään olisi mukavampaa kuin tulla luo :D Ainoa miinuspuoli, että ihan loppumatkasta Hipulta pääsee 2-3 haukahdusta puhtaasta innosta. Jos joku lukee tätä, jolla olisi idea koiran hiljentämiseen niin neuvo otetaan innolla vastaan :) Kovasti komentamaan kun ei oikein voi tuossa tilanteessa alkaa, koska helpolla menee sitten into ja vauhti siihen ..

seuraaminen: Mahtava kontakti ja hyvä asettuminen vierelle (vaikka niin Jessen jälkeen pelkäsin, että kuinka osaan noin pienen koiran opettaa oikealle kohdalle). Perusasento sivulla vielä erikseen harjoittelussa, vähitellen alettava tässäkin yhdistellä paloja yhteen, jotta päästään kokonaisiin liikkeisiin.