Nyt taas juoksujen jälkeen iski into enemmänkin treenailla niin varattiin Jaanan kanssa pari vuoroa hallilta ekstraa :) Perjantaina Maarika tuli koirineen mukaan ja teki meille radan. Kiitokset Maarikalle hyvästä harjoitusradasta ja aivan loistavista neuvoista Hipun ohjaamisen suhteen!

Rata meni niin, että alussa oli peräkkäin kaksi hyppyä, joista toisen taa jätin Hipun, menin hyppyjen väliin ja ohjasin koiran molempien hyppyjen yli heti kakkoshypyn vieressä (oikealla) olevaan putkeen. Putki käänsi meidät alkuhyppyjen väliin, joiden välistä juoksimme uudelle hypylle ja 90 asteen oikealle kääntymisen jälkeen renkaalle. Tähän asti kaikki meni aivan yli odotusten kunhan vain maltoin ohjata Hipun tarkasti putkelle (Maarika neuvoi, että koiraa tulee auttaa niin, että se oikeasti tietää mihin se on menossa eikä odottaa sen itse oivaltavan, jos se ei vielä sitä tee) ja samoin koiran odottamisen suhteen sain neuvoja. Itse sitä on jotenkin kääntynyt ajattelemaan, että itse pitäisi mahdollisimman vauhdilla edetä, jotta ennättäisin koiran kanssa edes joillekkin esteille yhdessä, mutta paljastuikin, että kunhan odotan Hippua niin esteetkin menevät paremmin. Juu, taas varmaan näitä asioita, että kaikki lukijat ajattelee, että "idiootti", mutta ei mulle tällanen oo tullut pieneen mieleenkään kun aina oon vaan tottunut kauhistelemaan, et miten tuon raketin perässä pysyy kukaan.

Tästä seuraava este oli hyppy ja ongelma meille oli se, että välimatkaa renkaan ja hypyn välillä oli Hipun mielestä sen verran, ettei ollut ollenkaan selvää käskytyksestä huolimatta, että sinne mennään. Niinpä perinteisesti tässä kohtaa Hippu veti ympyrää ja haukkui mut pataluhaksi. Pari kertaa otettiin niin, että Jaana tai Maarika oli namin kanssa aidan takana ja parilla vikalla kerralla Hippu jopa unohti mut ja lähti sinne.

Hypyn jälkeen oli putki, joka käänsi suunnan tulosuuntaan takaisin. Sinne Hippu irtosi hyvin, kun vaan keskityin ohjaamaan. Putken jälkeen kepit (täyspitkät, ei verkkoja) ja sain Hipun ohjattua kädellä auttamalla pujottelemaan ne :) Keppien jälkeen hyppy, vieressä putki, putkesta 90 asteen kulmassa pussi ja lopuksi hyppy. Keppien jälkeen olisi pitänyt tehdä valssi, mutta kun tällä hetkellä voin ohjata koiraa vain toiselta puolelta kepeillä ja vain vieressä ollessa niin eihän se onnistunut. Siinä sitten ilman valssia tanssahdeltiin hetki, kunnes päästiin jatkamaan rataa. Loppurata meni muuten hyvin :)

Täytyy kyllä sanoa, että vaikka kaikki ei ihan nappiin mennytkään, niin olin kyllä aivan älyttömän tyytyväinen meidän suoritukseen. Joku muu varmasti kauhistelisi meidän menoa ja ohjaajan huonoa ohjausta, mutta meille tämä oli pitkästä aikaa suht onnistunut treeni :) Ja ihan kuin olisi aistittavissa, että pienen pienen pientä edistystä irtoamisen suhteen olisi tapahtumassa .. :)