Eilen palattiin taas treeneihin juoksujen aiheuttaman tauon jälkeen. Vaikka se aina tuntuu kurjalta tauolle jäädä, kun mieli palaisi harjottelemaan, niin kyllä näin jälkikäteen sen huomaa, miten hyvää tauko toisinaan tekee :) Oma pinna oli kasvanut entisestään, vaikkakin se vähä kropan hallinta olikin sitten hävinnyt kokonaan, joten siinä mielessä tilanne taisi olla plus-miinus-nolla.

Eka tehtiin rataa rengas, hyppy, putkeen, mutkaputken jälkeen hyppy eri puolella, koira kierrätettiin hypyn jälkeen takas mun puolelle ja takas putkeen. Hippu pysy ihanasti paikoillaan verrattuna pariin vikaan jatkoykköskurssin harkkaan (nythän ollaan siis jatkokakkosella), hyppäsi renkaan oikein, samoin hypyn ja irtosi suht hyvin putkeen. JEE! Putkesta seuraava hyppy ja kierto meni hyvin, uudelleen putkeen ei irronnut ihan niin hyvin, mutta vika tietysti taas minussa (sekä liikkeessä että tiesmissä heiluvissa käsissä). Ihan tyytyväisin mielin vein kuitenkin Hipun boksiin hetkeksi huilaamaan ja juomaan.

Itse treenien välissä kokeilin keppejä tehdä puolikkaalla ilman verkkoja ja Hippuhan meni hienosti :D Siis mitään itsenäistä pikapujottelua ei todellakaan ole nähtävissä (eikä olekaan ennen kuin Saviskalle päästään tosissaan keppitreeniä ottamaan), mutta sain suht pienillä avuilla Hipun pujottelemaan niin, että itse kävelin vieressä ja yhden mun mokan Hippu jopa korjasi itse :) Hieno koira!

Vikana harkkana oli viisi hyppyä limittäin, joiden avulla harjoiteltiin takaakiertoja niin, että itse siinä koko ajan valssailin selkä kohti menosuuntaa. "Kierrä" -käskyä treenattiin jatkoykkösellä ja se selkeästi Hipulle on mennyt perille, ainoa ongelma oli, että se mielsi koko hypyn tolpaksi (tolpalla treenattiin) niin, että muutaman kerran veti riemuympyrää hyppyä ympäri, mutta muutaman kerran jälkeen idea alkoi neidille selvitä. Hullun hyvin Hippu meni, kyllähän se siinä ennätti pyöriä suuntaan jos toiseenkin, kun itse koitin vauhdilla peruutella, valssailla ja ennen kaikkea huitoa oikealla kädellä. Ekan treenin jälkeen koira löysikin itsensä kopista ja itse harjoittelin pelkillä rimoilla, että milläs kädellä  sitä oikein pitikään koiraa ohjata (oikeasti olen edelleen sitä mieltä, että meille ohjaajille pitäisi olla oma kurssi ennen koiran kanssa aloittamista niin, että huidottaisiin siellä vaikka viisi viikkoa menemään ihan vain mielikuvituskoiran kanssa, jos sitä siinä edes alkaisi hommaa hallita). Ilman koiraa kaikki taas tuntui helpolta ja kaksi ekaa estettä menikin oikein, mutta kolmannen kohdalla kädet oli taas miten sattuu. Pitäs saada Hipusta sellanen hidastettu versio ain alkuun, josta sitten vauhti nopeentus normaalille tasolle, mun oppiminen kun ei tuollaista turbovauhtia tapahdu.

Ylipäänsä treenistä jäi hyvä mieli pitkästä aikaa :) En tiedä oliko oikeasti jotakin meidän treenissä tapahtunut tauon aikana vai oliko se vaan se tauko, joka sai unohtamaan kaiken kertyneen ärsytyksen, mutta ainakin vielä näiden treenien jälkeen osasi taas ajatella, että aivan loistava koira ja ei niin loistava, mutta kuitenkin kehittyvä ohjaaja. Ehkä se tästä taas lähtee ..