Viime lauantain jatkoykkösen treenit jäivät sitten kurssin viimeiseksi, kun Hippu aloitti juoksunsa eli lauantaina ei päästä vikalle kerralle osallistumaan. Täytyy tässä vielä lainakoiraa kysellä, jos sitä edes itse pääsisi paikalle (mutta älkää kertoko tästä suunnitelmasta Hipulle, se suuttuisi mulle perinpohjin).

Ekana harjoiteltiin kroolausta eli ohjattiin koiraa vinoille esteillä niin, että joka toinen este ohjattiin koiranpuoleisella kädellä ja joka toinen vastakkaisella (poispäin työntävät oli vastakkaisella). Hypyt oli siis vinosti, mutta jos koiran kulmasta katsoi, niin ne näytti ihan suoralta hyppyputkelta. Esteitten taa meni Kati kupin ja namien kanssa, niin voitte uskoa, että tää liike oli meille ihan bravuuri, koska Hippuhan etenee, kun targettia käyttää :D Muutaman kerran tehtiin, ei ongelmia.

Välissä oli mahdollista treenailla keinua omatoimisesti. Joni oli kuskina tällä kertaa, joten pääsi osallistumaan keinun treenaamiseen pitämällä Hippua hihnassa, kun mä käskytin ja palkkasin. Aikas hyvin Hippu tajusi odottaa pyynnöstä, välillä oikein istu laudalle odottamaan ja lähti vasta pyynnöstä pois. Hyvin meni siis tämäkin :)

Koska meidän treenaamiset on tuomittu tällä hetkellä epäonnistumaan irtoamisongelmien vuoksi (jota harjotellaan aina vaan ja toivotaan, että joku päivä asiat Hipun pienessä  päässä loksahtavat kohdilleen), niin pakkohan näissäkin treeneissä oli olla ongelmia. Vika tehtävä oli kengännauhakuvio eli siinä oli kolme hyppyä vierekkäin (ekasta koira esteen taa, tokalta esteeltä mun luo ja kolmannelta pois musta) ja putki, joka käänsi homman takaspäin. Meillä ekat kaks estettä meni ekan kerran hyvin eli koira lähti poispäin musta ja tuli kakkoshypyltä takas. No, toisen kerran ei enää onnistunu, kun en kertaakaan saanu ohjattua ajoissa ja Hippu juoksi hypyn ohi. Jäätiin sitten junnaamaan Katin käskystä vikalle hypylle ja siitä putkelle eli idea oli, että saisin ohjattua Hipun esteelle ja siitä putkelle. Juu, kuulostaa varmaan helpolta kaikille muille paitsi meille. Siinä sitä junnattiin sitten, Hipulla meinasi mennä hermo, kun ei taas ymmärtäny, et halusin sen menevän putkeen ilman et itse ryömisin mukana. Tarpeeksi, kun jankattiin niin lopussa oivallus alkoi tapahtua jo pienemmän taistelun jälkeen. Tällaista omatoimitreeniä meille siis heti, kun ollaan luvallisia palaamaan treenaamaan ja jos nyt saadaan joku treeniporukka kasaan.

Jatkokakkonen taukoilee nyt siis 23. päivä asti, jollon saadaan mennä taas treenaamaan. Siihen asti taukoilee myös treenipäiväkirjamme.